Q: PCIe SSD pa Mac Pro 1.1 (Forste Gen). raskere enn SATA SSD?

Jeg har en forste gen Mac Pro 1.1 (2007). Den har PCIe 1-spor, ikke PCIe 2. Jeg onsker a oke hastigheten min i kjoreavdelingen og se pa SSD-stasjoner.

Jeg har en forste gen Mac Pro 1.1 (2007).

Den har PCIe 1-spor, ikke PCIe 2.

Jeg onsker a oke hastigheten min i kjoreavdelingen og se pa SSD-stasjoner.

Ville en SATA SSD-stasjon v re raskere enn en PCIe 1 SSD-stasjon?

Jeg kjenner PCIe 2 SSD-stasjonene BLAZE i forhold til SATA SSD-stasjoner, men hva med PCIe 1? Jeg tror jeg er flaskehalset, men kan ikke finne noen spesifikasjoner pa hastigheter pa PCIe 1 SSD versus SATA SSD-stasjonene.

Kan noen klargjore dette?

Mac Pro, Mac OS X (10.6.8)

Skrevet den 3 februar 2014 kl 19:39.

Q: PCIe SSD pa Mac Pro 1.1 (Forste Gen). raskere enn SATA SSD?

Nyttige svar Alle svar.

systemet ditt har ikke fordeler pa noe system i det hele tatt fra SATA III, og oppstart fra en PCIe SSD er vanskelig a komme med og ikke stottes.

PCIe SSD er bra for: scratch, grafiske biblioteker som Aperture og iPhoto eller Lightroom.

Din 8x PCIe-spor er det jeg bruker i min, bare ikke for systemet.

Samsung 840 EVO 120GB $ 89 eller 250GB $ 160 vil gjore oppstart og lasting av apper raskt og beste $ 100 investering jeg noensinne har brukt.

4. feb. 2014 3:44.

Hatteren skrev:

systemet ditt har ikke fordeler pa noe system i det hele tatt fra SATA III, og oppstart fra en PCIe SSD er vanskelig a komme med og ikke stottes.

PCIe SSD er bra for: scratch, grafiske biblioteker som Aperture og iPhoto eller Lightroom.

Din 8x PCIe-spor er det jeg bruker i min, bare ikke for systemet.

Samsung 840 EVO 120GB $ 89 eller 250GB $ 160 vil gjore oppstart og lasting av apper raskt og beste $ 100 investering jeg noensinne har brukt.

Jeg far motstridende rapporter. Mange har sagt at med PCIe 1, vil jeg ikke se sa mye, om noen, hastighetsforbedringer med et PCIe SSD-oppsett pa grunn av hastigheten til PCIe 1. Og at jeg skal fa en SATA SSD med Mac Pro pa grunn av flaskehalsen i PCIe 1-hastighet.

Men du nevnte akkurat det motsatte.

Dette er en forste gen (Mac Pro 1,1). Jeg lurer bare pa hvem SSD ville v re raskest for systemstasjonen min. Til slutt far jeg en SSD for min oktstasjon (hvor jeg registrerer alle mine lydsessioner), men forst vil jeg flytte systemstasjonen til SSD.

4. februar 2014 07:07.

Selv om det ikke er klart om dette er PCIe SSD-oppsettet du bruker, gir OWC noen kompatibilitetsinfo om hvordan kortet ditt skal utfore i forskjellige Mac Pro, og 1,1 er en bestemt ulempe.

4 februar 2014 07:40.

Et system pa PCIe i 1,1 som jeg sa, virker ikke.

Hastighet som du kan se? Nei. Referanser er meningslose, sa selv om det ser ut og tester «raskere» for oppstartssystem, er det ingen reell forbedring i verden.

SATA II – igjen, er bra for systemet.

Ja Apples SATA II er ynkelig og begrenset – ikke engang «uavhengig» 300MB / sek PER stasjonsfelt, men i stedet som alle hovedkort deler de en enkelt kontroller, en som tilbyr mindre enn 800MB / sek totalt. Heldigvis har du to flere SATA II-porter.

Sa du vil aldri fa mer enn 275MB / sek leser fra en SSD, noe som betyr at du ikke vil se 450MB / sek hvis du bruker en SATA III 6G-kontroller, det virker bare ikke som en ting i virkeligheten.

PCIe spiller ingen rolle nar det brukes til riper eller data.

Jeg sa allerede og pekte pa Samsung 840s. Og for lyd ville en Sonnet Tempo PRO og en eller to 500-750-1000 GB SSD gjore veldig bra. Sonnet stotter ikke deres billigere kort i Mac Pro 1,1. Og hvis 500GB er nok for lyden din, sa ga iwth den. Jeg tror ikke du trenger to eller a gjore en matrise, kan du. Eller du kan bruke en 2. SSD for noe annet.

Den fine tingen er Tempo gjor at du kan ha systemet ditt pa en av de 4 stasjonsbronnene, eller en av de to ODD-porter.

Alle harddisker i Mac Pro til og med 2012 deler alle SATA-kontrollbandets bandbredde. Og alle er SATA II. En grunn ogsa for a skille system og data pa forskjellige stasjoner.

4 feb 2014 07:49.

RE: PCIe Busshastighet i byte / sek.

Jeg tror OWC sier at kortet deres er et x2-kort.

4. februar 2014 18:46.

Hei Apple samfunnet,

Kanskje noen opplevde det samme problemet med PCIe-konfigurasjonen pa MAC PROs 1.1.

Jeg har MAC PRO 1.1 med 2 x Quad-core x5355 og oppdatert firmware til 2.1, og jeg prover a installere PCIe-kontrolleren Apricorn Velocity 2x Duo med 2 SATA SSD-er. Hastigheten til begge SSD er rundt 160 MB / s.

Mitt problem er: MAC PRO er valghastighet for PCIe bare som x1, men kortet er x2.

Jeg endret manuelt i Expansion utility konfigurasjon for spor x4, men jeg ser fortsatt bare x1-hastighet i Systemprofil.

Er uansett a tilbakestille PCIe-konfigurasjonen og konfigurert igjen for MAC PRO.

2. desember 2015 08:06.

Jeg vil helst installere PCIe-kontrollerkortet ditt pa den overste sporet (spor 4) til MacPro1,1, som er x8 som standard.

Uansett kan du endre din PCIe-laneallokering ved hjelp av programmet / System / Library / CoreServices / Expansion Slot Utility.

Her er et bilde av denne applikasjonen:

27 des, 2015 12:51.

Imidlertid ma jeg si at det er kjent og bevist at noen PCIe-kontrollerkort (som noen OWC-kort) ikke kan konfigureres pa noen mate (ikke mer enn x1, uansett hvor du installerer det eller hva du forteller Expansion Slot Utility pa grunn av det faktum at vi har PCIe 1.0).

I tillegg, og bare FYI, forteller jeg at ditt nav rende kort «Velocity Duo x2» ikke stotter oppstart pa en MacPro1,1 pa grunn av EFI32-problemet.

27 desember 2015 1:18.

Etter litt videre forskning (og min unnskyldning for a legge ut sa mange ganger), bringer jeg ny informasjon til dette problemet:

– De «noen PCIe-kontrollerkortene» som jeg omtalte i mitt forrige innlegg, er flere kort enn vi tror. Disse kortene har problemer nar «forhandler» x2 baner med PCIe 1.0 MacPros.

– Derfor er den eneste maten a fa dem til a kjore pa mer enn x1, ved a installere dem pa sporene 1 eller 2 (hverken 3 eller 4 vil fungere) og velge en laneallokering av x8 og x8 for disse sporene (alternativ 3 og 4 av verktoyet).

– Dette betyr selvsagt at vi ikke kan bruke vart gfx-kort i x16-modus lenger.

– Det er visse kort som er merket som «stand» for a forhandle de nodvendige banene med et hvilket som helst spor av MacPros.

– Dessverre, ikke alle produsenter gir oss sa detaljert informasjon.

Jeg vet fortsatt ikke om et x4-kort ville fungere pa en 4-slot-x4 / x8-konfigurasjon. Hvem som helst?